Damerna klara för Basket-EM 2013

Fotograf: Christian Johansson/Papac

Det har varit en intensiv vår och försommar för oss som jobbat med damlandslaget i basket, men det har varit en fantastisk resa att ha varit med om. Höjdpunkten var givetvis EM-kvalet som bestod av 8 matcher under en period av en månad (13 juni-14 juli) där vi efter att ha förlorat första matchen mot Rumänien borta vann de efterföljande 7 matcherna. Av de 25 lagen som deltog i kvalet var det bara tre lag (Sverige, Italien o Slovakien) som slutade med 7 vinster och en förlust. Utöver oss tre gick Vitryssland, Montenegro, Ukraina, Serbien, Litauen, Spanien och Lettland vidare. Lägg där till OS-lagen från Europa; Ryssland, Frankrike, Kroatien, Tjeckien, Turkiet och Storbritannien och det är sexton riktigt bra lag som ska göra upp i Frankrike nästa sommar.

Fotograf: Christian Johansson/Papac

Det har varit en härlig grupp att jobba med, både spelare och ledare, och när man nu är klar så är det givetvis delade känslor. Dels känns det skönt att denna månad med intensivt jobb, många timmars tittande på video, träningar, resor, matcher faktiskt är över och man kan sätta punkt för detta EM-kval, och kunna andas ut, ta semester och återhämta sig. Det behöver vi alla. Samtidigt känns det tråkigt att det är över och att det kommer dröja knappt ett år innan vi får fortsätta denna resa som vi faktiskt bara har inlett, en resa där nästa steg på vägen är Basket-EM 2013. Det har varit en härlig energi i gruppen där alla har jobbat hårt, både på och utanför planen, med målet att nå EM nästa sommar.

Det må vara länge till nästa sommar och Basket-EM men här nedan ser du en video som ger en liten försmak på vad som väntar.

Ett härligt initiativ är denna namnlista för att visa EM på TV nästa sommar, gå in och sätt din signatur och visa ditt stöd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s