Spelare födda -86/87 till -95: Regionverksamheten spänner över ett decennium

Årets Miki Herkel Cup är den 9:e i ordningen sedan starten 2002. Det året var det spelare födda 1986 och 1987 men året därpå var det endast en åldersgrupp och har varit så sedan dess. Miki Herkel Cup är den avslutande och femte träffen för regionverksamheten och samtidigt den första träffen för de spelare och coacher som senare formar de yngsta landslagen, dvs Damer och Herrar U15.

Miki Herkel Cup äger rum i Huskvarna nu i helgen den 4-6 juni och det kommer givetvis bli jättespännande att följa alla talangfulla spelare i ett förhoppningsvis soligt Huskvarna. Hela tidsplanen för Miki Herkel Cup kan man hämta från basket.se under fliken regionlag.

Lite bakgrundsinformation om Miki Herkel Cup:

Från 2002 har intentionen varit att skapa tydliga och kontinuerliga aktiviteter inom landslagsverksamheten för både flickor och pojkar. Från landslagssidan är det viktigt att få möjlighet att påverka och stötta spelarnas utveckling och utbildning. Selekteringen är en kontinuerlig process.

Ungdomslandslagsverksamheten införde 2005 ett helhetsprogram från U15 till U20 för både flickor och pojkar. Denna modell har varit en bidragande faktor till att ungdomslandslagen har avancerat från 25:e till 12:e plats på Europarankingen under denna tidsperiod. Miki Herkel Cup är en enormt viktig del i våra ungdomars basketutveckling!

Hämtat från www.basket.se , där Magnus Stråhle skrivit om regionverksamheten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s