HU18 EM 2010 – lottning av grupperna

I helgen lottades samtliga EM-slutspel och EM-grupper nere i München. Samtliga grupper och spelordning hittar man på www.fibaeurope.com. När det gäller oss med HU18 spelar vi EM Division A i Vilnius, Lituaen 22 juli – 1 aug. Vi lottades in i grupp B tillsammans med Lettland, Frankrike och Spanien. En härlig utmaning och det känns riktigt kul att konkret veta vilka vi börjar mästerskapet mot. Det lag vi känner bäst är givetvis Lettland, en nation vi möter årligen i Baltic Cup. Senast nu i januari 2010, då vi vann Baltic Cup med HU18, slog vi Lettland med 90-83. När det gäller Spanien är de generellt väldigt tekniska och spelar snabb basket. Frankrike har ofta väldigt atletiska spelare och spelar tufft pressande försvar. I fjol slutade Frankrike tvåa efter att ha fallit mot Serbien i finalen i HU18.

Samtliga grupper ser man till höger på följande sida: HU18 Div A 2010

Grupp A: Lituaen, Polen, Slovenien och Ukraina
Grupp B: Sverige, Frankrike, Spanien och Lettland
Grupp C: Turkiet, Bulgarien, Italien och Ryssland
Grupp D: Serbien, Tyskland, Grekland och Kroatien

Spelformen är följande: De tre bästa lagen ur A+B slås ihop till en 6-lagsgrupp. De tre bästa lagen ur C+D slås ihop till en 6-lagsgrupp. De fyra främsta i dessa två 6-lagsgrupper möter varandra i kvartsfinaler.

Spännande framöver är att följa hur vårt landslagsprogram kommer att se ut med förberedelsematcher inför EM. Redan nu är givetvis Norrköpingslägret (Valborg) och Nordiska Mästerskapen (Kristi Himmelfärdshelgen) inplanerade som numera är en lika självklar del av landslagsprogrammet som det nyligen avslutade Södertäljelägret och Baltic Cup i Tallinn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s