Säsongspremiär för Euroleague på Viasat Sport

swedish_text

maccabi2Ikväll är det premiär för årets Euroleague säsong. Matchen mellan Maccabi Electra från Tel Aviv, Israel och Union Olimpija från Ljubljana, Slovenien är en smygpremiär på Eurolague 09-10 som egentligen börjar nästa vecka. Men Maccabi är på väg till USA för en NBA Tour och matchen blir ett häftigt startskott!

Matchen spelas i Nokia Arena som rymmer ca 10000 fans. Det är bara gult på läktarna och ett enormt tryck för att bära fram sitt hemmalag. Fansen är väldigt krävande och man vill givetvis nå Final Four i år efter att inte ha lyckats i fjol. Däremot så vann man återigen mästerskapet på hemmaplan 08-09 efter att ha förlorat året innan, något oväntat.

På Euroleague TV finns en videopreview inför matchen. Maccamaccabi1bi har ett spännande lag med flera yngre israeliska landslagsspelare. Dessutom har de svensk-polacken Maciej Lampe tillsammans med flera amerikaner. Coach är Pini Gershon som är tillbaka bakom rodret.

Matchen visas på basketkanalen Viasat Sport, uppkast 21:10: Basket Gruppspel, omgång 1: Maccabi Electra–Union Olimpija. Euroleague.

Dessutom kan man på Viasat Sports hemsida läsa att de börjar visa Svenska Basketligan den 27 oktober med nykomlingarna Örebro och Borås i fokus! Det är tisdagar som är matchdag nu under hösten och vi får väl se om det även läggs in fredagsmatcher framöver.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s