Basket på TV!

För några år sedan var vi otroligt svältfödda på basket i de kanaler vi kunde få in i Sverige. Nu är det snarare tvärtom, det finns otroligt mycket basket att se! Det är en grym satsning Viasat Sport gör tillsammans med Svenska Basketbollförbundet och att kunna se matcher från Euroleague och Svenska Basketligan varje torsdag, fredag är kanske pricken över i:et. Det härliga är att folk börjar förstå hur grymt härligt det är att se basket på TV, vilket nöje det är!

På Eurosport 2 visas Uleb Cup som i år är inflätad med Fiba Euro Cup genom att vinnarna i det senare kvalar in i Uleb Cup, 4e november är match 1 i omgång 2 och veckan därpå spikas vilka lag som gör Uleb Cup startfältet komplett. Många säger att årets Uleb Cup är tuffare än någonsin och att toppen på basketen i Europa har höjts avsevärt de senaste åren. Förmodligen skulle top8 lagen i Uleb Cup kunna konkurrera rejält i Euroleague. Även Euroleague har gjort om sitt spelupplägg och har nu 4 grupper á 6 lag istället för tidigare 3 grupper á 8 lag. Målet är att det ska bli färre “betydelselösa” matcher i gruppspelet och istället fler matcher i slutspelet, vi får väl se hur det utvecklar sig.

På Eurosport 2 visas även Olympiacos matcher från grekiska ligan enligt Olympiacos hemsida och nu på söndag ska det kl 22.30 visas helgens match. Olympiacos har ett av de mest spännande lagen i Europa denna säsong med f.d. Atlanta Hawks forwarden Childress. På grekiska kanalen ERT som man kan få via de flesta av kabel-tv leverantörerna visas även varje helg matcher från grekiska ligan där de har en förkärlek till att visa Panathinaikos, som i alla fall jag inte har något emot.

NASN dök till min förtjusning upp i mitt sport-paket via TELE2 kabeltv och det betyder att det kommer sändas MYCKET Collegebasket när den korta men intensiva säsongen sätter igång. Riktigt spännande med andra ord.

På ESPN Classics dyker det då och då upp klassiska basketmatcher och den vecka som kommer ska de visa semifinalen mellan Spanien-Argentina från VM 2006.

Om det är någon som har ytterligare tips på kanaler som visar basket så skriv gärna ett svar här på bloggen!
Turkiet? Tyskland? Frankrike? Spanien? Italien?

Later!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s