Sanda Wolves: att vara en varg


Det finns många olika beskrivningar och associationer till ‘varg’, ofta är det med en negativ klang. Man pratar bland annat om ‘ensamvarg’, ‘arg som en varg’, ‘kasta åt vargarna’, ‘vargavinter’och ‘vargtimmen’. Visst, vargen är ett rovdjur, men det är även mycket myter förknippat med detta djur. På ‘Rovdjurscentret De 5 Stora‘ skriver man bland annat om varg och i ämnet ‘Är vargen farlig?’ börjar man med följande citat:

“Genom århundradena har vi på vargen projicerat de egenskaper vi avskyr mest och är mest rädda för hos oss själva” – Barry Lopez: “Of Wolves and Men”

Men samtidigt som många förknippar vargen med rädsla och negativa begrepp finns det många som förknippar vargen positivt med ‘frihet’, ‘styrka’, ‘jakt’ och ‘vildmark’. Tittar man dessutom på vargfakta kan man läsa att vargen är ett socialt djur som lever i flock likt en kärnfamilj bestående av två föräldrar och valpar från 1 eller flera år.

Med denna lilla utflykt i vildmarken tar vi oss tillbaka till vardagen och våra vargar i Sanda Wolves. Den familj eller flock vi är med spelare i flera kullar (årskurs 1, 2 och 3) och ledare i basket, styrke, fys, mentalt, rehab som gör flocken stark och skapar förutsättningar för att unga hungriga starka vargar ska vara redo på framtidens utmaningar. Att vargar är rovdjur förknippade med rädsla, oro, styrka, jakt och gemenskap är egenskaper vi är stolta över.

Jag har under dessa veckor med Sanda Wolves känt ett ökat engagemang och en stolthet att få jobba med dessa unga hungriga spelare i sin strävan mot framtiden utmaningar. Det har varit spännande veckor med stora framsteg där en röd tråd nu börjar skönjas i både anfall och försvar. Vi har spelat tre matcher, där vi vunnit båda på bortaplan, Kalmar och Eos, och föll tappert hemma mot NUBF.

Matchen mot NUBF (4 oktober i Sandahallen) hade två skepnader. En fartfylld första halvlek där Wolves lyckades ta ett grepp om matchen genom ett effektivt och bra spel samt en andra halvlek som kännetecknades av ett långsammare spel där NUBF vann framgångar. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match mot ett NUBF som tippas sluta högt uppe i Basketettan Södra framför allt genom värvningen av Solna Vikings Mohamed Neffati som är stark under korgarna. Vi spelade dock respektlöst i första halvlek, 41-29 i paus, och kontrollerade både tempo och spelade riktigt bra offensivt. I tredje perioden fick NUBF nog då Chris Czerapowicz dragit i sin 7e 3poängare och körde en Box+1. Vi löste den bra till en början men blev lite passiva i sista perioden och NUBF tog åter kommande genom Neffati och spelade rutinerat i slutet. Vi fick tillslut se oss slagna med 74-82.

I match nummer tre i Basketettan var det dags för bortamatch mot Eos Lund, för dagen förstärkta av Odin Lindell som spelar för Helsingborg Basket i Ligan. Vi börjar matchen med ett riktigt bra försvarspel där vi bestämmer och kontrollerar Eos, 14-23 efter 8 minuter. Men Eos kom tillbaka i andra perioden, 36-38 i paus. I andra halvlek följdes lagen åt men det var Eos som tagit ett grepp då flera av våra spelare i Wolves fått foul-problem. Lika, 67-67 inför med 27 sekunder kvar, vi har bollen, sista anfallet. Vi missar men bollen går ut, tre sekunder kvar, vår boll! Time-out och Simon lyckas bli fri under korgen och lägger i 67-69. Eos tar time-out men vi håller ut de sista två sekunderna via en touch ut via Simons hand, nytt inkast baseline och en touch ut via foten på Chris och vi hade segrat.

Nästa helg väntar Örebro, lördag kl 16, för rovdjuren från Sanda Wolves. Missa inte jakten i den småländska vildmarken vid vätterstranden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s