Sanda: Vinst i seriepremiär för Sanda Wolves


Det var inte bara första matchen för säsongen för Sanda Wolves i herrarnas divison 1 södra. Det var debut i samma serie för årskurs 1 spelarna och även come-back för mig som Head Coach efter en tid som assistant coach i Gothia Basket och i HU16-landslaget. Det var dock fantastiskt skönt att vara tillbaka på golvet och att vara där “in the heat of the moment”. Även jag växte mig in i matchen mer och mer…. hur gick matchen då….

Jo, matchen stod och vägde i första halvlek. Vi började pigga i benen men Kalmar Saints kom tillbaka starkt och tog kontroll över matchen genom att variera försvarsspel med man-man och zon samt olika pressar. Vi växlade dåliga val med att vara på hugget och attackera men kom inte riktigt ikapp. Mycket berodde på att Kalmar tog många offensiva returer under vår korg. Vi fick en del stopp och lyckades breaka på dem. Alexander hade två dunkar i snabba uppspel som tände laget! Victor avslutade med en 2p i sista sekunderna och vi låg under med 4 poäng, 38-42!

Vi pratade i halvlek om att komma ut hungrigare och inte ge något gratis. Det var dock Kalmar som började starkast och drog i 5 poäng innan vi kom igång. Men då började det lossna och vi gjorde 11-0. Detta ryck gjorde att vi kom upp i ledning för första gången sen början av matchen och nu följdes lagen åt. Vi släppte några lätta skott och Kalmars Viktor Faleström satte tre raka 3-poängare, totalt 18 poäng och hemmalagets bästa poänggörare.

Challe gjorde en bra debut i division ett och lyckades hantera motståndarnas press ju mer matchen led och hade några riktigt bra penetreringar. Tillsammans med Victor klarade vi av deras press mycket bättre i andra halvlek och spelade smartare och fick bättre anfall. Framför allt hittade vi Chris som gjorde 24 av sina 26 poäng i andra halvlek med god hjälp av sina lagkamrater som satte bra screens och hittade honom med bra passningar.

I andra halvlek steppade vi upp returtagningen och var starkare under egen korg, vi stog emot när det smällde och visade prov på både fysisk och mental tuffhet. Simon var stark under båda korgarna och fick mycket stryk, men han stod upp, inte ens en armbåge mot ögat kunde sänka honom.

Kalmar tog en ledning i början av fjärde perioden men vi kom återigen tillbaka. Vi skulle göra ytterligare ett ryck och det var vid underläge 71-75 då vi gjorde 9-0 till 75-80 och tog ett grepp som vi inte skulle komma att släppa. Det var två långa sista minuter med tre time-outs och många avblåsningar. Kalmar jagade och kom ikapp till 79-80. Men vi var återigen kyliga och skyddade bollen, och vi kunde via straffkast dryga ut det till 79-82. Kalmar hade en lång 3-poängare som sista skott, men vi täckte den väl, den missades, och glädjen var stor bland våra spelare när slutsignalen ljöd.

Givetvis var inte matchen en dans på röda rosor, men det gav en hel del svar, och det blev ännu tydligare vad vi måste jobba på både invididuellt och som lag. Men det var otroligt skönt att killarna var tuffa och stod upp och tyckte inte synd om sig själva utan kom hela tiden tillbaka i matchen. Det gjorde vinsten så himla härlig och det känns mycket inspirerande att gå in i en ny arbets(tränings)vecka och nästa helg har vi föräldrarna på besök i samband med föräldramöte och den efterlängtade hemmapremiären mot NUBF som även blir dags för revansch efter förlusten på försäsongen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s