U20 Herrarna 3p från A-gruppen


Marginalerna är små och det är verkligen svårare att gå upp än att stanna kvar i A-gruppen. U20-herrarna hade chansen, men föll mot Belgien i en mycket spännande match för oss alla som följde den på nätet igårkväll. Vi hade lägen i slutet på matchen att avgöra, vinna och gå upp i A-gruppen. Men Belgien höll kylan och vann matchen och tog en av de två platserna till A-gruppen tillsammans me Tyskland.

Visst är det trist så här i efterhand och vad spelarna och coacherna känner nu nere i Rumänien förstår nog alla, men de har gjort en grym insats som tagit sig så här långt. Det är så små marginaler i ett B-EM och man måste verkligen vinna rätt (alla nästan) matcher för att ens ha chans att spela om att gå upp. Det har de gjort och jag är övertygad om att många fått upp ögonen för våra svenska spelare. Jag tror flera av dem kommer spela ute i Europa i framtiden. Det vi även ser nu är att vi är nära på killsidan, förra året kom U16 på 3:e plats med bara 2p marginal till att gå upp, igår var U20 3p ifrån att gå upp. U18 var nära även de i år och förhoppningsvis kommer det gå bra för oss i U16 herrarnas EM nere i Bosnien som börjar nästa fredag.

För U16 tjejerna rullar det på. De vann mot Tjeckien i första matchen, körde över Ukraina i andra (+44 Poäng) och spelar snart mot Belgien om första platsen i gruppen. Jag skulle inte vara förvånad om U16 tjejerna faktiskt har en chans på topplaceringar i år. De har fantastiska spelare och det är bara att hålla tummarna för dem.

16.15 idag om någon missat det…. USA-Kina LIVE från Peking!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s