U18: Damer slutade 10 – Herrar inför måste-match


Så slutade damernas U18 EM-slutspel idag söndag, där Sverige slutade på 10:e plats efter förlust mot Turkiet i sista placeringsmatchen. Finalen vanns av Litauen mot grannarna Ryssland. Det är ändå små marginaler… Sverige var en match ifrån att komma till semifinal på Rysslands bekostnad men hamnade 10:a istället. Det är tufft, allt kan hända, men det är även tjusningen i EM-slutspelen.

För Herrar U18 (1-1) i Ungern går det lite tyngre, efter vinst i första matchen mot Bosnien (1-2) åkte de på en rejäl förlust mot Slovenien (2-0). Imorgon spelar man mot Schweiz (2-1) och jag tror den matchen är helt avgörande om vem som tar andra platsen i gruppen. Pressure med andra ord, men det ska vara tufft, och jag tror att om Person & Co gör sitt jobb så kan dom knipa en plats för avancemang.

Med HU16 satte vi igång idag med några dagars läger i Stockholm innan avresan till Kroatien och turneringen mot Kroatien, Israel och Holland. Det känns verkligen att det börjar närma sig EM nu, med alla andra landslag i full fart och vi i slutfasen av våra förberedelser. Ni får hänga med här i bloggen på vår ‘resa’ med förberedelser och EM-slutspel.

Staden i Kroatien där vi ska spela heter Crikvenica och ligger i norra Kroatien. Om det finns några svenskar i närheten är ni givetvis mycket välkomna att komma och stötta. Vi möter Kroatien torsdag 31 juli, Israel fredag 1 aug och Holland lördag 2 aug.

Glöm inte att dricka vatten i sommarhettan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s