Region Syd Helg III

Då har vi genomfört den tredje helgen med Region Syd. Lägret ägde rum i Gothia Arena i Göteborg 7-9 mars, samtidigt som Damer U18 hade slutspelsomgång inför Final6. Med andra ord, fullt ös i Gothia Arena med massa basket. Riktigt kul för spelare, ledare m.fl att det blir sådan koncentration av bra basket.

Lägret då? Jo det var väldigt lyckat. Nu kan jag bara prata från P-93s perspektiv då jag endast såg F-93 stundtals. Killarna hade gått framåt mycket sen senaste helgen, vilket var väldigt glädjande. Vi pratar ofta med spelarna om just detta, att det inte är vad de enbart gör under lägerdagarna, utan vad som sker mellan helgerna som äger rum i snitt varannan månad.

Fredagens pass handlade om repetition av förra helgen då vi jobbade mycket med 3-3 och med snabba uppspel såsom 3-2. Vi hade även med passning och passningsspelförståelse i uppvärmningen samt en basic-övning i att läsa ett förståg, dvs. när ska man cutta backdoor, framför nästan eller vända upp och hota korgen. Denna övning är egentligen perfekt för spelare oavsett nivå, det är det som är tjusningen med basket – detaljer kan man jobba med spelare oavsett nivå för den stora skillnaden är att när man kommer upp på en högre nivå är försvaret bättre och man har mindre tid att fatta rätt beslut. Men tekniken, spelförståelsen är egentligen densamma. Tillbaka till träningen, vi hade även en större genomgång av Knäkontroll med de övningar som genomförs med landslagen. Vi hade under detta läger besök av landslagsfysion Rickard Carnerud, som körde övningar med spelarna och som fanns som stöd när skador m.m. uppstod. Det var väldigt uppskattat av oss coacher!

Under lördagen hade vi stationsträning första timmen på morgonen och därefter snabba uppspel och 3-3 spel. Det var intenstivt och bra fokus. Jag tittade på video från den träningen tidigare ikväll och det var väldigt kul att se hur mycket spelarna jobbade och tog in under träningen. De olika stationerna var 1) Bollbehandling/attacker 2) Insidemoves 3) Knäkontroll 4) Försvar och fotarbete. På kvällspasset började vi att mäta spelarnas längd, räckvid och vingspann. Därefter körde vi 2 timmar och byggde upp från 1-1 till 4-4. Det var mer försvarsfokus och det var några grymma matcher i slutet på träningen som höll riktigt hög nivå. Hittills kändes lägret väldigt bra – vi hade pratat mycket om inside, att vi ville skapa ett tryck på djupet, attackera korgen, passa inside och det känns som mantrat börjar gå in hos spelarna också.

På söndagen körde vi en lite kortare träning med en uppvärmning innehållande bland annat tema-träning för guards, perimterspelare och stora spelare. Det är alltid spännande att se spelarna i olika miljöer med olika spelare runt omkring sig. Den större delen av träningen handlade om 5-5 spel, vilket har blivit en rutin för sista träningen. Vi delade in gruppen i 5 lag med 5 spelare i varje och körde “winner stay”. På sidan körde spelarna knäkontroll. Det blev givetvis lite röriga till en början med en femte spelare, på samma sätt som det blev rörigare under lördagen då vi stegrat upp till fyra spelare. Spelet blev dock bättre under träningens gång och det kändes som spelarna återigen hade lyft sig en nivå under lägret. Därefter väntade individuell feedback där vi coacher delade upp oss och satte oss några minuter med var och en av spelarna. Avslutningen ägde rum vid 11-snåret och några spelare tog sig hemåt medan andra passade på att titta lite på sista matcherna i U-SM.

Avslutningsvis vill jag tacka alla coacher under lägret och personalen i Gothia Arena, samt P92 som ordnade och skötte maten under helgen. Det var även väldigt uppskattat att få höra all positiv feedback från föräldrar och klubbtränare om lägret, träningarna m.m. Det är sådan feedback som får oss coacher att längta ännu mer till nästa läger.

Ciao!

/ David

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s