Region Syd del II

Tre av fyra träningar är avklarade, eller rättare sagt 6 av 7 träningar, om man räknar som coach. Dagens arbetspass har totalt varit 8 timmar på golvet, inte så illa på en “ledig dag”. Men jag klagar inte, det har varit skitkul! Killarna har jobbat hårt och plockat upp vad vi jobbat med. Jag kan inte annat än säga att jag är imponerad. Vi har jobbat mycket med att passa bollen och framför allt inte med “rätt teknik” utan med rätt tajming, rätt val, rätt situationer, allt utifrån hur och vad försvaret gör. Vi har jobbat mycket med att passa bollen inside och vilja och kunna göra poäng nära korgen. Killarna har lärt sig att “passa genom” försvaret och förhoppningsvis tar alla spelarna med sig passningsdrillen vi kört i början av varje träning hem till sina klubbar och jobbar vidare.

Jag tror många med mig tycker att det enkla är inte bara effektivt utan även snyggt! Klapp-klapp basket, rätt pass vid rätt tidpunkt ser så perfekt ut! Men alla som har spelat vet att det inte alltid är så lätt. Vi har jobbat mycket med att hitta lägen och göra poäng i 2-1 och 3-2, alltså i numerära överlägen. Det är alltid så fascinerande hur 3-2 kan vara svårare att få ett bra avslut än 3-3, för ofta ser det faktiskt ut som det. Det som glädjer mig är att framstegen i 3-2 har varit enorma och på lördagskvällens träning blev det bra avslut i bra tempo på ett enkelt och effektivt sätt. Nu kanske det låter som det är en dans på rosa moln, men så är det verkligen inte. Det är nu det gäller för alla att åka hem, med nya insikter och kunskaper och med mål att utvecklas ännu mer till nästa läger i mars.

Jag vill även tacka alla coacher och föräldrar som tar sig tid att komma ner och titta och förhoppningsvis ta med sig idéer och inspiration till sina lag och klubbar. Givetvis är ännu fler välkomna att dyka upp imorgon söndag kl 8-10 då killarna gör sin sista träning för detta läger.

Som avslutning, läste detta på www.basket.se “Vi är större än många tror, landets femte största ungdomsidrott och Stockholms näst största. Vi ska bli ännu fler och bättre!”

“1 – 2 – 3 – Sverige!”

Advertisements

2 thoughts on “Region Syd del II

 1. Kul att få lite feedback från er. Ska bli spännande att se hur era talanger er ut.
  Hoppas du fortsätter uppdatera bloggen för då kommer jag läsa.
  Du änvänder ett lättläst språk när du skriver.

  Bra jobbat David

  /Jocke

 2. Det var faktiskt riktigt roligt och givande att coachas av dig och att va med er och alla nya basketpolare. Tack för det 🙂

  /Aleks HB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s